مقالات

انواع دستگاه چاپ پرچم

انواع دستگاه چاپ پرچم

چاپ پرچم یکی از مراحل مهم در طراحی و تولید پرچم است. امروزه ماشین آلات و دستگاه‌های بسیار زیادی وجود دارد که به عنوان دستگاه چاپ پرچم شناخته می‌شوند. دستگاه چاپ دیجیتال و چاپ سیلک اسکرین دو نوع رایج از دستگاه چاپ هستند که برای چاپ پرچم به کار می‌روند. در این مقاله به معرفی این دو دستگاه می‌پردازیم. در ادامه با بارنگ همراه باشید.

 

دستگاه چاپ دیجیتال

یکی از دستگاه‌های مکانیزه‌ای که به وسیله آن نقوش و اشکال انتخابی روی پارچه پرچم چاپ می‌شود دستگاه چاپ دیجیتال است. اساس کار چاپ دیجیتال روی پرچم استفاده از کامپیوتر و برنامه‌های نرم‌افزاری است. اطلاعات و داده‌های مربوط به نوع و اندازه شکل، نوع و تعداد رنگ مورد نظر برای چاپ به کامپیوتر یا نرم‌افزارهای تعبیه شده در دستگاه چاپ داده می‌شود. دادن اطلاعات به کامپیوترها و نرم‌افزارها توسط اپراتورهای مربوطه انجام می‌شود. شکل دلخواه دقیقاً به همان صورت و در کمترین زمان روی پارچه پرچم چاپ می‌شود. چاپ دیجیتال به وسیله انواع چاپگرها روی پارچه پرچم انجام می‌شود. چاپگرهای دیجیتال با روش خاص، مزایایی زیادی برای چاپ کردن اشکال روی پارچه پرچم دارند. دستگاه چاپ دیجیتال دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:

چاپگر جوهرافشان

چاپگر جوهرافشان یکی از چاپگرهای دیجیتالی است که تصاویر دیجیتالی را به چاپ می‌رساند. همان‌طور که از نامش مشخص است این نوع چاپگرها دارای افشانک‌های بسیار ریزی هستند که با استفاده از این افشانک‌ها قطرات ریز جوهر روی پارچه پاشیده می‌شود. در چاپگرهای پیشرفته کار پاشیدن قطرات جوهر به وسیله هدهای چاپ پیزوالکتریک انجام می‌شود. سیستم حرکت هد طوری طراحی شده است که در جهت عرضی پارچه حرکت می‌کند و قطرات جوهر را با استفاده از دستور اطلاعاتی که از کامپیوتر دریافت می‌کند روی پارچه پرچم پاشیده می‌شود.

انواع دستگاه چاپ پرچم

انواع دستگاه چاپ پرچم

چاپگر حرارتی

چاپگر حرارتی با نام دستگاه پرس حرارتی نیز شناخته می‌شود. در دستگاه پرس حرارتی نیازی به جوهر نیست. مکانیزم کار این دستگاه با استفاده از حرارت است. به‌طوری‌که هدهای دستگاه با ایجاد حرارت و فشار دادن طرح مورد نظر روی پارچه عمل چاپ را انجام می‌دهند. چاپ حرارتی یکی از چاپ¬های مستقیم روی انواع پارچه است. در دستگاه پرس حرارتی باید جنس و مقاومت پارچه در نظر گرفته شود تا میزان دمای حرارتی که با استفاده از آن عمل چاپ انجام می‌شود، طبق مقاومت پارچه در مقابل آن حرارت تعیین شود. با رعایت این نکته هیچ‌گونه محدودیتی در انتخاب جنس پارچه در چاپ حرارتی وجود ندارد.

چاپگر لیزری

در چاپگر لیزری، چاپ پارچه توسط لیزر انجام می‌شود. مکانیزم چاپگر لیزری طوری است که طرح مورد نظر با استفاده از اشعه‌های لیزری روی پارچه حکاکی می‌شود. این اشعه‌های لیزری دستورات طرح را به کمک داده‌های کامپیوتری دریافت می‌کنند. طرح‌های حک شده توسط لیزر بسیار مقاوم هستند. قابلیت چاپ طرح‌های پیچیده در چاپگرها دستگاه‌های لیزری وجود دارد. در صورتی که هدف چاپ هر دو روی پارچه باشد می‌توان با تنظیم اشعه‌های لیزری با حکاکی بالا هر دو روی پارچه را حکاکی و طرح را چاپ کرد.

چاپگر تصعید رنگ

چاپ تصعید رنگ را با نام سابلیمیشین نیز در دنیای چاپ پارچه می‌شناسند. این چاپگر برای انتقال رنگ روی پارچه از گرما استفاده می‌کند. جوهرهای استفاده شده در این چاپگرها به گرما حساسیت دارند. به‌طوری‌که جوهر تعیین شده به کمک حرارت مستقیماً از حالت جامد به حالت گاز تبدیل می‌شود، سپس با یک سطحی از پلی‌استر ترکیب شده و نهایتاً رنگ ثابت می‌ماند. چاپ هر یا از رنگ‌ها با استفاده از یک نوار یا ریبون مربوط به آن رنگ انجام می‌شود. اگر جوهر استفاده شده کاملاً از جنس پلی‌استر باشد، جوهر به بخشی از پارچه تبدیل شده و در شستشوهای مداوم نیز از بین نمی‌رود.

 

مزایای دستگاه چاپ دیجیتال عبارتند از:

  • فرایند عمل چاپ روی پارچه پرچم در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.
  • باتوجه‌به عمل مکانیزه بودن دستگاه‌های چاپ، نیاز به نیروی انسانی کمتری است.
  • طرح مورد نظر و رنگ آن بدون هیچ کم و کاستی دقیقاً به همان شکل روی پارچه پرچم چاپ می‌شود.
  • طرح‌های چاپ شده روی پرچم دارای کیفیت بالایی از نظر ظاهری هستند.
  • در چاپ‌هایی که با استفاده از دستگاه دیجیتال انجام می‌شود، طرح‌ها دوام و استقامت بیشتری دارند.

 

دستگاه چاپ سیلک اسکرین

دستگاه چاپ سیلک اسکرین به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در بازار موجود است. مکانیزم کار این دستگاه به طوری است که ابتدا پارچه توسط گیره‌هایی ثابت نگه داشته شده و مانع از حرکت پارچه می‌شود. سپس دستگاه، شابلون طرح مورد نظر را روی پارچه می‌گذارد و با عبوردادن رنگ از طریق این شابلون‌ها، طرح انتخابی روی پارچه چاپ می‌شود. برای پخش کردن رنگ روی سطح پارچه از کاردک یا اسکوئیجی استفاده می‌شود. در این روش برای هر رنگ از یک شابلون منحصربه‌فرد استفاده می‌شود. در چاپ سیلک اسکرین اپراتور با گذاشتن وقت کافی و داشتن دقت لازم می‌تواند طرح‌هایی با رنگ‌های دلخواه را روی پارچه چاپ کند.

انواع دستگاه چاپ پرچم

انواع دستگاه چاپ پرچم

مزایای دستگاه چاپ سیلک اسکرین عبارتند از:

  • چاپ سیلک اسکرین با استفاده از دستگاه‌های ساده قابل اجرا است و تهیه دستگاه‌ها نیاز هزینه زیادی ندارند.
  • از چاپ سیلک اسکرین می‌توان در تیراژ بالا برای چاپ پرچم استفاده کرد.
  • در چاپ سیلک اسکرین به دلیل استفاده از کاردک یا اسکوئیجی با فشار ثابت برای چاپ رنگ روی پارچه، سطح پارچه از یکدستی خاصی برخوردار است.

 

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی انواع دستگاه چاپ پرچم پرداختیم. در مجموعه بارنگ از جدیدترین دستگاه‌های چاپ برای چاپ روی پرچم استفاده می‌شود. این مجموعه به دلیل بهره‌مندی از کادر مجرب و ارائه خدمات حرفه‌ای به مشتریان خود در حوزه طراحی، تولید و چاپ پرچم پیشرو شده است. شما می‌توانید برای سفارش انواع چاپ پرچم با کارشناس پشتیبان مجموعه در ارتباط باشید.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید