مقالات

روش های چاپ پرچم

روش های چاپ پرچم

روش های چاپ پرچم

پرچم ها در مدل ها و اندازه های متنوعی هستند. انواع پرچم ایران و پرچم های تبلیغاتی بیشترین کاربرد را در مکان های مختلف دارند. برای تولید انواع پرچم ها از روش های قدیمی و جدید استفاده می شود. روش های چاپ پرچم هر کدام به نوبه خود دارای مزایا و معایبی هستند. برای چاپ پرچم از دستگاه های پیشرفته و مدرنی استفاده می شود. مراکز تولید پرچم، کیفیت مطلوب چاپ آن را همیشه اولویت نخست خود در نظر می گیرند. در این مقاله قصد داریم شما را روش های مختلف چاپ پرچم بیشتر آشنا کنیم. در ادامه با بارنگ همراه باشید.

روش های چاپ پرچم

روش های مختلفی برای چاپ انواع پرچم مانند رومیزی، اهتزاز، تشریفات و… وجود دارد. نگاه کوتاهی به این روش های چاپ خواهیم داشت.
چاپ دیجیتال
چاپ دیجیتالی توسط دستگاه های دیجیتالی انجام می شود. اساس کار این دستگاه ها به این شکل است که، دستگاه های چاپی دیجیتالی به کامپیوتر متصل هستند و دستور کاری خود را از کامپیوتر دریافت می کنند. در این روش، نوع و اندازه طرح و همچنین نوع و تعداد رنگ های مورد استفاده در کامپیوتر به صورت دقیق برنامه ریزی می شود. دستگاه چاپ تمامی داده ها را از کامپیوتر دریافت می کند، سپس عمل چاپ روی پارچه پرچم به کمک پرینترهای مخصوص چاپ انجام می شود. دستگاه های دیجیتالی دقت بسیار زیادی در عمل چاپ دارند و با ظرافت کامل، قادر به چاپ طرح های مختلف روی انواع پرچم هستند.

چاپ سیلک اسکرین
از قدیمی ترین روش های چاپ پرچم می توان به روش سیلک اسکرین اشاره کرد. از قدیم تا به امروز از روش سیلک اسکرین برای چاپ پرچم استفاده می شود. با این تفاوت که چاپ های امروزی به وسیله دستگاه های مجهزتری انجام می شود. اساس کار در چاپ پرچم به روش سیلک اسکرین، با تحت فشار گذاشتن رنگ و صفحه روی پارچه پرچم است. در این روش از صفحه هایی استفاده می شود که به آن ها شابلون نیز گفته می شود. صفحه ها همان طرح های حکاکی شده ای هستند که به منظور چاپ آماده می شوند. هزینه چاپ سیلک اسکرین در تعداد و تیراژ پایین پرچم ها بسیار مناسب و مقرون به صرفه است. از طرفی برای استفاده از این روش به فضای محیطی مناسب و سرعت عمل بالایی نیاز است. چاپ پرچم با این روش هیچ محدودیتی ندارد و به صورت تکی یا تیراژ بالا می توان از چاپ سابلمیشن استفاده کرد. تنها محدودیتی که در روش سیلک اسکرین وجود دارد، استفاده از طیف رنگی کم است.

چاپ لیزری
چاپ لیزری یکی از زیرمجموعه های چاپ دیجیتالی محسوب می شود. چاپ لیزری پرچم همان حکاکی کردن طرح های مختلف روی پارچه پرچم است. چاپ لیزری و حکاکی پارچه پرچم به کمک دستگاه های تمام اتوماتیک و پیشرفته انجام می شود. رنگ های متنوع با استفاده از پرس های حرارتی روی پرچم ثابت می شوند. این روش از کیفیت و جذابیت بالایی برخوردار است. چاپ لیزری علاوه بر حکاکی کردن طرح مورد نظر روی پارچه، عمل برش دهی پارچه پرچم را نیز با ظرافت بالا انجام می دهد.

چاپ حرارتی یا سابلیمشن
یکی دیگر از روش های چاپ پرچم، سابلیمشن است. واژه سابلیمشن به معنی تبدیل کردن جامد به گاز است و این تبدیل به کمک حرارت اتفاق می افتد. اساس کار چاپ روی پارچه پرچم نیز با همین تبدیل انجام می شود. به طوری که جوهر، تحت دمای 200 درجه سانتی گراد از حالت جامد به حالت گاز تبدیل می شود و طرح مورد نظر روی پارچه پرچم چاپ می شود. استفاده از دمای بسیار بالا موجب شده است، روش چاپ سابلیمشن با نام چاپ حرارتی نیز شناخته شود. جوهری که در این روش به کار برده می شود، گران قیمت است. از این رو، تولید پرچم به روش چاپ سابلیمشن از هزینه نسبتاً بالایی برخوردار است. برای تولید پرچم های لمینتی از روش سابلیمشن استفاده می شود. چاپ این پرچم ها معمولاً روی پارچه ساتن انجام می شوند و بدون ریشه هستند.

روش های چاپ پرچم

روش های چاپ پرچم

طرح چاپ پرچم

بنا به نقشه ای که هر پرچم به خود اختصاص داده است. طرح آن در یک جای مخصوصی چاپ می شود. در ادامه با طراحی پرچم ها و نحوه جاگذاری طرح در پرچم بیشتر آشنا می شویم.
چاپ وسط پرچم
پرچم هایی که به منظور معرفی لوگو چاپ و تولید می شوند، نمای ساده تری دارند. در این پرچم ها طرح لوگوی مورد نظر در وسط پرچم با پشت زمینه ای تک رنگ چاپ می شود. برای جذابیت بیشتر پرچم، رنگ های لوگو و پشت زمینه متضاد با یکدیگر انتخاب می شوند. برای چاپ کردن یک نوشته کوتاه نیز می توان آن را در وسط پرچم اعمال کرد. این پرچم ها می توانند به صورت دو رویه چاپ شوند.

تمام چاپ پرچم
پرچم کشورهای مختلف به صورت تمام رنگ و سراسری روی پارچه مورد نظر چاپ می شوند. پرچم ملل در انواع رومیزی، تشریفات و اهتزاز هستند و از روش های چاپی مختلفی برای تولید آن ها استفاده می شود. چاپ برخی از پرچم های تبلیغاتی نیز به صورت طرح های سراسری انجام می شود..

چاپ برجسته پرچم
برخی از پرچم های تشریفاتی چاپ هایی برجسته با رنگ طلایی دارند. این نوع چاپ ها بیشتر به منطور تشریفات و تزئینات بیشتر انجام می شود. چاپ برجسته با نام چاپ پفکی نیز شناخته می شود.

روش های چاپ پرچم

روش های چاپ پرچم

ویژگی های یک چاپ با کیفیت برای پرچم

پارچه پرچم باید از یک کیفیت مطلوب و حالت ایستایی خوبی برخوردار باشد. به همان اندازه که کیفیت پارچه حائز اهمیت است، باید کیفیت چاپ پرچم نیز مهم و مورد پسند باشد. در ادامه به ویژگی های یک چاپ خوب اشاره می کنیم.
• تمامی رنگ های دلخواه بایستی با رزولوشن بالایی روی پارچه پرچم چاپ شوند.
• جوهرهای پیگمنتی انتخاب بسیار مناسبی برای تولید و چاپ انواع پرچم ها هستند.
• کیفیت چاپ باید به گونه ای باشد که پرچم قابلیت شستشو داشته باشد به طوری که چاپ آن در اثر شستشو کم رنگ نشود و یا از بین نرود.
• در پرچم های دو رو باید کیفیت چاپ در هر دو طرف پرچم به یک اندازه باشد.
• کیفیت چاپ نباید در اثر عوامل محیطی مانند باد، باران، برف و نور مستقیم آفتاب از بین برود.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید