روزانه شاهد برافراشته شدن پرچم کشورمان در نقاط مختلف شهری هستیم. پرچم نماد اقتدار و تمامیت ارضی هر کشوری است. از این رو تمام ملت ها در صدد برافراشتن شایسته این نماد در مناطقی مانند نقاط مرزی و مورد مناقشه هستند و بدین صورت چشم طمع بیگانگان را از کشور خود دور می کنند. به اهتزاز درآمدن شایسته این پرچم ها با استفاده از میله اهتزاز، دکل پرچم و سازه انجام می گیرد. در این مقاله می خواهیم به بررسی انواع دکل های پرچم و روش های نصب و نگهداری از آن ها بپردازیم با بارنگ همراه باشید.
انواع میله اهتزاز و دکل پرچم
دکل پرچم نوعی سازه عمرانی است که در انواع میله ای و چند وجهی قابل سفارش هستند. هر یک از این دکل ها در ارتفاع مختلف و توسط مهندسان مجرب و متناسب با شرایط محیطی تولید می شوند.
دکل پرچم لولهای: این نوع دکل پرچم دارای ارتفاع کم و سطح مقطع دایره ای است و ارتفاعی در حدود ۵ الی ۱۲ متر دارند. برای تولید دکل هایی با ارتفاع های مختلف از ۲، ۳ یا ۴ لوله جدا از هم استفاده می کنند. این لوله ها توسط دستگاه جوشکاری CO2 به یکدیگر متصل می شوند و در مرحله بعد به وسیله رنگ اپوکسی و بتونه کاری، مقاوم سازی و صاف کاری سطح لوله ها را انجام می دهند. رنگ های اپوکسی مقاومت بالایی در برابر خورندگی و زنگ زدگی دارند. مراحل اتصال قطعات این دکل ها در کارخانه انجام می شود از این رو حمل و جابجایی پر هزینه ای دارند.
دکل پرچم چند وجهی: همانطور که از نام آن ها مشخص است دارای مقاطع چند وجهی هستند. هر یک از مقاطع ارتفاعی در حدود ۶ متر دارند که به یکدیگر متصل هستند و میله هایی با ارتفاع بالای ۱۸ متر را تولید می کنند. این مقاطع را در حوضچه های مذاب روی قرار می دهند و بدین ترتیب با پوششی ۸۰ میکرونی از جنس گالوانیزه سطح آن ها را می پوشاند. با افزایش ارتفاع، ضخامت مقاطع کاهش می یابد، این عامل به مقاومت بیشتر پرچم در مقابل نیروی باد کمک می کند. قطعات این میله ها در محل توسط نصاب مونتاژ می شوند از این رو حمل آن ها راحت تر و کم هزینه تر است.
اقلام به کار رفته در دکل های پرچم
• این سازه ها مجهز به لوله برقگیر هستند که از برق گرفتگی ناشی از برخورد صاعقه جلوگیری می کند.
• در بالای این دکل ها برای هشدار دادن به هواپیماها از چراغ های چشمک زن استفاده می شود.
• با قرار دادن یک درپوش روی این دکل ها مانع لانه سازی پرندگان و ورود آب باران به درون سازه می شوند.
• از دیگر متعلقات این پرچم ها تعبیه سیستم روتیشن ۳۶۰ درجه است که به منظور جلوگیری از پیچش و پارگی پرچم مورد استفاده قرار می گیرد.
• برای بالا و پایین بردن پرچم در دکل ها از دو نوع گیربکس دستی و اتوماتیک استفاده می شود که در ارتفاع های بالا از گیربکس های اتوماتیک جهت برافراشتن و بالا بردن پرچم استفاده می شود.
• همچین این دکل ها برای پایین آوردن پرچم مجهز به سیستم فرمان هستند که به وسیله گیربکس آن را کنترل می کنند.
• وجود سیم هایی با مغزه فولادی که باعث انتقال پیام از سیستم فرمان به گیربکس می شود نیز از اقلام این سازه ها است.
نصب دکل پرچم
نصب این دکل ها توسط سازه های شهری به نام فونداسیون انجام می شود. این سازه توسط مهندسان با تجربه به گونه ای طراحی می شود که دکل ها در برابر عوامل طبیعی مثل باران، نور خوشید و وزش بادهایی با سرعت ۱۰۰ الی ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت مقاومت داشته باشند. قطعات دکل با نیروی پرس و فشاری که توسط نصاب ایجاد می شود به یکدیگر متصل می شوند.
دکل آماده شده را با استفاده از چرثقیل علم می کنند و میله های بولت تعبیه شده در فونداسیون را درون سوراخ های دکل پرچم قرار می دهند و در نهایت فیکس می کنند. ابعاد این فنوداسیون ها باید متناسب با نوع خاک، ارتفاع و وزن میله پی ریزی شود.
کاربرد میله های اهتزار و دکل پرچم
این دکل ها در مکان هایی مانند پل ها، کارخانه ها، فرودگاه ها، ادارات، مراکز خدماتی و تجاری، دانشگاه ها و پایگاه های مرزی و نظامی مورد استفاده قرار می گیرند.
قیمت میله های اهتزاز و دکل پرچم
این دکل ها سفارشی هستند بنابراین دارای قیمت های متغیری هستند. مواردی از قبیل تعداد قطعات به کار برده شده، ضخامت ورقه ها، ارتفاع دکل، نوع سیستم گیریکس نصب شده، جنس پوشش ورقه، قطر دهانه و وزن سازه در قیمت دکل ها موثر هستند؛ بنابراین محاسبه قیمت دکل ها باید توسط کارشناسان انجام شود.
سخن پایانی
میله اهتزاز، دکل پرچم و سازه یکی از سازه های موثر در زیبا سازی فضای شهری است که پروسه تولید تخصصی و پیچیده ای دارند. شرکت بارنگ یکی از پیشگامان در زمینه نصب و تولید انواع دکل پرچم محسوب می شود. دکل های ساخته شده در این شرکت دارای کیفیت و مرغوبیت بالایی هستند و تمام استانداردهای لازم را دارا هستند. سفارش دکل به این شرکت به شما این امکان را می دهد که بدون واسطه محصول مورد نظر خود را تهیه کنید.