مقالات

چاپ پارچه

به ایجاد طراح های زیبا و الگوهای روی پارچه چاپ پارچه می گویند.

انواع چاپ روی پارچه

سه نوع از مهم ترین روش های چاپ پارچه عبارتند از: چاپ مستقیم، چاپ تخلیه و چاپ مقاومتی.

کیفیت در تولید پرچم,چاپ روی پارچه

حتما بخوانید: چاپ و تولید پرچم امریکا در تهران

چاپ مستقیم:

این نوع چاپ شامل چاپ مستقیم بر روی سطح پارچه با رنگ یا رنگدانه می باشد.

چاپ تخلیه:

در این روش اول کل پارچه را رنگ می کنیم سپس با حذف رنگ در بعضی از مناطق پارچه، طرح خود ار ایجاد می کنیم.

چاپ مقاومتی:

در این روش مقداری خمیر در نقاط خاصی از پارچه قرار می دهند. سپس پارچه را رنگ آمیزی می کنند.

این روش به دلیل خمیر مقاوم در برابر رنگ آمیزی به عنوان رنگ پایه به نظر می رسد که به آن چاپ مقاومتی می می گویند.

شال-چاپ روی شال-تولید-شال-خرید شال-فروش شال,چاپ پرچم

بزرگترین مرکز چاپ شال تبلیغاتی کلیک کنید.

انواع فرایند چاپ پارچه

  1. حکاکی غلتک چاپ
  2. چاپ صفحه
  3. چاپ استن سیل
  4. چاپ Block
  5. انتقال حرارت یا چاپ انتقال حرارتی
  6. چاپ مستقیم چاپ دیجیتال(DTG)
  7. چاپ با چاپگرهای جوهر افشان
  8. چاپ انتقال تصعید
  9. چاپ عکس

چاپ حکاکی غلتک چاپ:

در این فرایند پارچه بر روی غلتک های رنگی قرار می گیرد و عمل چاپ انجام می شود. این روش یکی از پر کاربرد ترین روش های چاپ پارچه می باشد. مزیت این نوع چاپ این است که کیفیت چاپ پارچه کاملا حفظ می شود. در این نوع چاپ هر غلتک برای یک نوع رنگ جداگانه استفاده می شود.

پارچه ها بعد از فرایند چاپ توسط غلتک بخار داده می شوند، تا خشک شوند و رنگ آنها ثابت بماند. با این روش می توان در مدت یک روز توسط یک دستگاه 120000 سانتیمتر مربع (معادل هزار و دویست متر مربع) را چاپ کرد. دقت این روش بسیار بالا می باشد و می توان طرح های پیچیده ای را با دقت کامل چاپ کرد.

چاپ صفحه

در این فرایند از صفحات متخلخل برای انتقال طرح ها روی پارچه استفاده می شود. در چاپ صفحه، یک تکه پارچه نایلونی متخلخل شکل ساخته می شود. قسمت های از پارچه که هنوز چاپی روی آن صورت نگرفته است را با این پارچه نایلونی پوشانده و سپس رنگ آمیزی می کنیم.مزیت چاپ صفحه این است که شما می توانید رنگ های روشن و تیره با یک کیفیت چاپ کنید. همچنین می توانید طرح های بسیار بزرگ و یا بسیار ظریف را به سادگی انجام دهید.

از معایب این روش کار فشرده است و این رو چاپ روی قطعات پارچه کوچک به صرفه نیست. هزینه راه اندازی هر کار کمی بالا است، اما هنگامی که تنظیم می شود، می توانید چاپ های زیادی را با هزینه بسیار مناسب انجام دهید.

اگر شما یک کسب کاری دارید که در آن نیاز به چاپ با تیراژ بالا دارید، روش چاپ صفحه بسیار مناسب می باشد.

چاپ استن سیل

این چاپ شامل استفاده از مواد استنسیل در شکل برش طرح است. استنسیل نوعی کاغذ، چوب و یا پلاستیک که با قلم خاصی روی آن طراحی می کنند و آن را تکثیر می کنند. کاغذ مومی نیز به آن گفته می شود.

از مزایای این روش آسان بودن آن است که حتی می توان توسط یک کودک نیز انجام شود. ضعف این روش هم می توان به زمان بر بودن آن اشاره کرد که بیشتر برای اهداف کوچک استفاده میشود.

چاپ پارچه | چاپ روی پارچه | روش چاپ روی پارچه,چاپ پروی پارچه

معرفی بزرگترین مرکز چاپ روی تی شرت در تهران

چاپ بلوک

روش چاپ تصاویر و طرح ها با استفاده از یک بلوک از چوب، مس یا دیگر مواد می باشد. طرح ها روی بلوک های فلزی یا چوبی حک شده و با استفاده از رنگ و فشار دادن آن روی پارچه اعمال می شود.

اسپری چاپ

این روش همانطور که از نامش پیداست، پاشش کنترل شده با استفاده از اسپری های مخصوص استفاده می باشد. برای انتقال رنگ به پارچه استفاده می شود.

چاپ انتقال حرارتی

این روش شامل یک ماشین چاپ و یک ماشین پرس حرارتی برای انتقال طرح ها روی پارچه است. چاپ انتقال حرارتی یکی از ارزان ترین روش های استفاده شده در مراکز چاپ پوشاک می باشد. فکر می کنم هزاران تیشرت چاپ شده با این روش با آرم و پیام های مختلف تاکنون تولید شده است. در این فرایند ابتدا روی کاغذ طراحی صورت می گیرد و سپس این طراحی بر روی کاغذ با انتقال کاغذ به پارچه از طریق غلتک های گرم به سطح پارچه انتقال می شود.

برخی از معایب این روش می توان به:

مشکل اصلی این روش این است که رنگ به اندازه کافی به عمق پارچه نفوذ نمی کند! در این صورت امکان دارد، پس از شستشو طرح مورد نظر پاک شود. از دیگر معایب این روش پوست پوست شدن و یا کرک شدن می باشد.

در این روش گاهی اوقات پارچه بعد از چاپ خشن و می شود و در بعضی از موارد خطوط انتقال غلتک روی سطح پارچه قابل مشاهده می شود. (اما به دلیل واضح بودن طرح های چاپ شده روی پارچه از این تکنیک چاپ حرارتی بسیار استفاده می شود.)

چاپ دیجیتال (DTG)

در این روش چاپ یک چاپگر مخصوص از نوع جوهر افشان با جوهر مخصوص برای چاپ روی پارچه، طرح های ایجاد شده توسط کامپیوتر را روی پارچه چاپ می کند. مزیت این روش چاپ پارچه این است که می توان هر تعداد که پارچه با هر اندازه ای و هر طرح یا عکسی را روی پارچه بصورت خیلی زیبا و واقعی چاپ کرد.

از معایب چاپ دیجیتال نیز می توان به: در شستشوهای مکرر احتمال از بین رفتن یا کم رنگ شدن طرح ها و جود دارد. همه پارچه ها برای این روش چاپ مناسب نیستند. (سرعت در انجام کار قابلیت انعطاف پذیری، این روش را به عنوان یک روش محبوب برای چاپ به خصوص برای ساخته نمونه های چاپی کرده است.)

چاپ با چاپگر جوهر افشان

این روش چاپ با استفاده از یک چاپگر جوهر افشان صورت می گیرد. این روش بیشترین کاربرد را در کسب و کارهای خانگی دارد.

چاپ انتقال تصعید

این روش در اصل استفاده از چاپگر جوهر افشان و حرارت می باشد. شما در این روش نیاز به یک چاپگر لیزری یا جوهر افشان رنگی دارید، پس چاپ با اعمال حرارت به پارچه انتقال می شود. این روش قطعا گرانتر از روش انتقال حرارت است زیرا جوهر بسیاری مصرف می شود. اما نتیجه چاپ پارچه وضوح بیشتری دارد. نکته دیگر این که از این روش نمی توان برای پارچه های پنبه ای استفاده کرد.

(اگر در روش تصویر تصعید، چاپ پارچه بسیار ماندگار و با دوام است، اما ممکن است با قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید رنگ آن از بین برود.)

چاپ عکس

در این نوع چاپ، پارچه با یک ماده شیمیایی (امولسیون عکس مایع) پوشیده می شود. این ماده به نور حساس است با قرار دادن عکس روی این ماده طرح مورد نظر روی پارچه نقش می بندد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید