مقالات

تاریخچه چاپ پرچم

تاریخچه چاپ پرچم

تاریخچه چاپ پرچم

پرچم یا درفش از یک تکه پارچه، کاغذ یا مواد مشابه ساخته می‌شود. پرچم‌ها معمولاً دارای ظاهری مستطیلی هستند و از لبه به یک میله یا تخته سنگ متصل می‌شوند. بیش از ۴۰۰۰ سال است که از پرچم استفاده می‌شود، در واقع تاریخچه چاپ پرچم و استفاده از آن به دوران باستان برمی گردد. تحقیقات نشان داده است که اولین مردمانی که از پرچم استفاده کردند در شبه قاره هند یا همان چین فعلی می‌زیستند.
در آن زمان از پرچم به عنوان نماد و سنبلی در جنگ‌ها یا در هنگام صلح استفاده می‌شد. پرچم در آن زمان بیشتر به معنای وحدت و همبستگی در بین یک گروه و نشانه وفاداری آن ها به رهبر خود بود. در جنگ‌های قدیمی یکی از منصب‌های مهم پرچمداری بود، از این رو همواره دشمن درصدد نابودی پرچمدار و تضعیف روحیه لشگر مقابل بود. در ادامه قصد داریم تاریخچه چاپ پرچم را به طور کامل بررسی کنیم. در ادامه با بارنگ همراه باشید.

تاریخچه چاپ و استفاده از پرچم در ایران

قدیمی‌ترین پرچم ایرانی کشف شده، به دوران هخامنشی و ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد. این پرچم یکی از معروف‌ترین پرچم‌های ایرانی است که در سال ۱۳۵۰ داخل گورستانی در استان کرمان کشف شد و به درفش شهداد معروف است. این پرچم فلزی و با ابعاد مربعی بود که بر روی آن مجسمه یک عقاب و الهه نشسته بر تخت هک شده است‌. این پرچم نشان دهنده قدمت پرچم در بین ایرانیان است. با گذشت زمان پرچم ایران دستخوش تغییرات بسیاری قرار گرفت.
امروزه پرچم جمهوری اسلامی به سه رنگ سبز، سفید و قرمز دیده می‌شود که مرز بین رنگ‌ها با ۲۲ الله اکبر تزیین شده است. وجود ۲۲ الله اکبر بر روی نقشه نشان دهنده پیروزی انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۲ بهمن است و همچنین نشان از اسلامی بودن حکومت ایران دارد. این پرچم توسط حمید ندیمی طراحی شده است و در تاریخ ۱۵ تیر ۱۳۵۹ توسط شورای انقلاب اسلامی تصویب شد.

اهمیت و مزایای استفاده از پرچم

امروزه دیدگاه مردم نسبت به چاپ پرچم سیر صعودی پیدا کرده است. در حال حاضر از پرچم به عنوان نمادی برای جنگ و مبارزه استفاده نمی‌شود بلکه پرچم نماد هویت، فرهنگ و آداب و رسوم یک ملت است. علاوه بر پرچم‌های ملل از پرچم‌ها به عنوان نمادی جهت تبلیغات و هویت بخشیدن به یک شرکت یا سازمان بزرگ استفاده می‌شود.
هر شرکتی برای موفقیت در کسب و کار نیازمند تبلیغات اصولی است که تمام این اهداف ممکن است در قالب چاپ یک پرچم برآورده شود. با توجه به این موضوع تولید و چاپ پرچم روزبه‌روز در حال گسترش و پیشرفت است.

انواع پرچم

پرچم‌ها در انواع مختلفی تولید می‌شود که عبارتند از:
• پرچم های تشریفاتی: از این پرچم‌ها در مراسمات مختلف استفاده می‌شود و به صورت ایستاده بر روی زمین قرار می‌گیرند. این پرچم‌ها در انواع جیر، لیزری و ساتن تولید می‌شوند.
• پرچم های رومیزی: از این پرچم‌ها برای قرار دادن بر روی میز استفاده می‌کنند و در انواع ساتن، لیزری، یادبود و تی شکل تولید می‌شوند.
• پرچم های اهتزاز: این پرچم‌ها معمولاً از یک لبه به چوب یا میله متصل هستند و در مسابقات ورزشی و هنگام اجرای سرود ملی به اهتزاز درمی‌آید که در انواع بادبانی و ساحلی تولید می‌شوند.
روش های چاپ پرچم از گذشته تاکنون
روش‌های چاپ پرچم از گذشته تاکنون تغییرات بسیاری داشته که در ادامه به شرح روش‌های قدیمی و جدید می‌پردازیم.
چاپ پرچم با قالب برجسته: این روش از قدیمی‌ترین روش‌های چاپ پرچم است. در این روش نقش مورد نظر را به صورت برجسته روی یک چوب حک می‌کردند. سپس بعد از آغشته کردن چوب به رنگ آن را روی پرچم قرار می‌دادند تا طرح مورد نظر حک شود. این روش به دلیل ایجاد طرح‌های نامنظم به تدریج منسوخ شد.
چاپ پرچم با استنسیل: در این روش از شابلون و غلتک استفاده می‌کردند. شابلون را روی پارچه قرار می‌دادند سپس غلتک آغشته به رنگ را روی آن می‌کشیدند. این روش نیز دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.
روش حرارتی یا سابلیمیشن: امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی از این روش برای چاپ پرچم استفاده می‌شود. همان‌طور که از نامش پیداست با استفاده از حرارت طرح‌های اولیه را از کاغذ به پارچه منتقل می‌کنند و به عبارتی فرایند چاپ به وسیله تصعید رنگ انجام می‌شود. در این روش به دلیل استفاده از نرم افزار‌های کامپیوتری هیچ محدودیتی در ترکیب و ادغام رنگ‌ها وجود ندارد و طرح چاپ شده ماندگاری و کیفیت زیادی دارد.

سخن پایانی
پرچم‌ها همیشه در برابر عوامل محیطی مانند خورشید، باد و باران قرار می‌گیرند به همین دلیل از گذشته تا کنون ماندگاری و چاپ پرچم حائز اهمیت بوده است و همواره افزایش کیفیت چاپ پرچم‌ها مورد توجه قرار دارد. در سایت بارنگ نیز فرایند چاپ با استفاده از بهترین دستگاه‌ها و متناسب با پیشرفت عمل و تکنولوژی انجام می‌شود.

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید