نصب پرچم در اماکن مختلف از قبیل دانشگاه ها، مدارس، شهرداری، ورزشگاه، کنار خیابان، روی پل، میادین شهری، بوستان ها و … امر رایجی است. این کار تاثیر زیادی در زیبایی فضا و دید مثبت اطرافیان دارد. آیا تاکنون با خود فکر کرده اید که پرچم های مورد استفاده برای اهداف مختلف (پرچم شهری، پرچم-های مناسبتی، پرچم تیم های ورزشی و …) چگونه چاپ می شوند؟ در این مقاله مراحل چاپ پرچم به اختصار توضیح داده شده است. در ادامه با سایت بارنگ همراه باشید.
مراحل چاپ پرچم
بسیاری از نقطه شهر به نوعی با پرچم ایران مزین شده است. از جمله این موارد می توان به مدارس، دانشگاه ها، پل های عابر پیاده، پل های هوایی و بسیاری دیگر از اماکن تجاری و خدماتی اشاره کرد. گاهی برای زیباسازی شهر از پرچم های مناسبتی یا پرچم هایی با لوگوی خاص نیز استفاده می شود. البته استفاده از پرچم تنها محدود به این موارد نیست. بلکه برای مسابقات ورزشی (مثل پرچم هواداری)، یادبود و تشریفات نیز کاربرد دارد. تولید پرچم نیازمند کارگاه های مجهز به دستگاه دوخت و چاپ است. اولین قدم در تهیه پرچم انتخاب پارچه مناسب می باشد؛ زیرا پارچه ها کیفیت و بافت مختلفی دارند و هر یک برای هدف خاصی استفاده می شوند. مراحل بعد مربوط به تعیین ابعاد، برش پارچه و چاپ است. مراحل چاپ پرچم به نوع روش انتخابی بستگی دارد. این کار به دو شیوه سنتی و نوین انجام می شود. امروزه شیوه های سنتی به دلیل سرعت کم و کیفیت پایین کار چندان مورد توجه نیستند. روش های سنتی بیشتر شامل قالبی، استنسیل و باتیک است. روش های نوین نیز شامل چاپ حرارتی (سابلیمیشن)، سیلک اسکرین و دیجیتال می باشد. هر یک از این روش ها به لحاظ ابزار و تجهیزات، کیفیت کار، هزینه و سرعت اجرا با یکدیگر تفاوت دارند. کیفیت چاپ در روش های نوین بیش از روش های سنتی است. به همین دلیل امروزه چاپ پرچم بیشتر به روش دیجیتال و سیلک انجام می شود. کیفیت چاپ به معنای ثبات رنگ، عدم تداخل رنگی و دوام در برابر عوامل محیطی است.

مراحل چاپ پرچم
چاپ قالبی
در چاپ قالبی ابتدا طرح مورد نظر روی چوب اجرا می شود. سپس چوب تراشیده و به صورت قالب درمی آید. در ادامه قالب به رنگ آغشته و روی پارچه پرچم فشرده می شود. از معایب این روش می توان به طولانی شدن روند کار و عدم دقت و کیفیت کافی در اجرای طرح اشاره کرد.
چاپ استنسیل
اولین بخش از مراحل چاپ پرچم در این روش، اجرای طرح مورد نظر روی یک صفحه فلزی یا پلاستیکی است. سپس صفحه ایجاد شده (شابلون) روی پارچه قرار داده شده و با رنگ چاپ می شود. اگرچه کیفیت کار در چاپ استنسیل بیشتر از روش قالبی است؛ اما ظرافت پرچم های تولید شده به این روش نیز چندان قابل توجه نیست.
چاپ باتیک
یکی دیگر از روش های قدیمی و سنتی چاپ روی پارچه باتیک نام دارد. معمولاً این روش برای چاپ روی پارچه های ابریشمی و پنبه ای گران قیمت استفاده می شود. مرحله نخست چاپ باتیک، اجرای طرح مورد نظر روی پارچه بوسیله پارافین یا واکس است. این بخش ها در مقابل نفوذ رنگ کاملاً مقاوم می باشد. مرحله پایانی مربوط به رنگرزی و خشک شدن پارچه است.
چاپ حرارتی
چاپ سابلیمیشن یا حرارتی یکی از بهترین روش ها برای اجرای طرح مورد نظر روی سطوح صاف از قبیل پارچه، سرامیک، چوب، کاشی و … است. برای تولید پرچم نیز می توان از چاپ حرارتی استفاده کرد. مراحل چاپ پرچم به روش حرارتی شامل انتقال جوهر از کاغذ مخصوص به پارچه و تصعید آن با دستگاه پرس حرارتی است. از مشخصات پرچم تولید شده به این روش می توان به ثبات رنگ، کیفیت بالا و قابلیت شستشوی آن اشاره کرد. البته کیفیت پرچم تحت تأثیر کیفیت رنگ، مدت زمان و میزان حرارت قرار دارد.

مراحل چاپ پرچم
چاپ سیلک
تولید پرچم با روش سیلک اسکرین یا چاپ سیلک با استفاده از یک توری به نام شابلون یا کلیشه انجام می شود. این وسیله تعداد زیادی سوراخ ریز را در خود جای داده است. مراحل چاپ پرچم با روش سیلک شامل اجرای طرح مورد نظر روی توری و مسدود کردن منافذ اضافه با مواد مخصوص می باشد.
چاپ دیجیتال
یکی دیگر از رایج ترین روش ها در اجرای انواع پرچم، چاپ دیجیتال نام دارد. در این روش محدودیتی به لحاظ رنگ وجود نداشته و طرح مورد نظر در کوتاه ترین زمان روی پارچه اجرا می شود. از دیگر ویژگی های این روش می توان به هزینه مناسب و کیفیت بالای کار اشاره کرد. چاپ دیجیتال با استفاده از تجهیزات مختلف از قبیل لیزری و جوهرافشان قابل اجرا است. نوع لیزری در مقایسه با جوهرافشان سرعت بیشتری دارد.
سخن پایانی
ما در این مقاله به بررسی مراحل چاپ پرچم پرداختیم. پرچم در زمینه های مختلف کاربرد دارد؛ به عنوان مثال می توان به پرچم های نصب شده در سطح شهر و اماکن مختلف اداری، خدماتی، تجاری و پرچم های ورزشی و تشریفاتی اشاره کرد. اولین مرحله تولید این پرچم ها، انتخاب پارچه مناسب و برش آن است که بر اساس هدف استفاده صورت می گیرد. سپس به روش های مختلف طرح مورد نظر روی پارچه اجرا می شود. امروزه بسیاری از روش های سنتی از قبیل قالبی، استنسیل منسوخ و کمتر استفاده می شود. در مقابل روش های چاپ نوین (سیلک، دیجیتال و حرارتی) کاربرد بیشتری دارند. بارنگ یکی از مراکز معتبر در زمینه تولید انواع پرچم است که با بهره گیری از روش های نوین چاپ، گام بلندی در این زمینه برداشته است. شما میتوانید محصولات مورد نظر خود را با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت از مجموعه با رنگ بخواهید.